Награди на стойност 29 000 евро ще получат най-добрите млади български

...
Награди на стойност 29 000 евро ще получат най-добрите млади български
Коментари Харесай

Млади български дизайнери ще си поделят 29 000 евро

Награди на стойност 29 000 евро ще получат най-хубавите млади български дизайнери. За призове ще се борят 120 участници в състезанието Tailor your mind, а до край ще бъдат позволени 8. Ловецът на гении Лоренца Кастелани особено дойде под тепетата, с цел да открие и награди младите създатели. Тя е представител на най-голямата компания, профилирана в търсенето на млади интернационалните дарования в региона на модата и дизайна.

Надпреварата ще се организира в границите на изложбата „ ТексТейлър Експо “. Третото профилирано издание за мода и текстил се откри през вчерашния ден в Международен панаир-Пловдив и ще продължи до 29 октомври. Паралелно с него започва и здравната галерия „ Медикус, Денто, Галения “.

В стилния конгрес вземат участие над 40 компании от България, Румъния, Италия и Германия, а за първи път - и от Сирия, Индия и Пакистан. Фокусът на изложителите е върху екологията и така наречен умни облекла и материи, които се постановат в дизайнерските практики с концепцията за здравословен жанр на живот. Наред с компаниите - производителки на облекло, със свои щандове и неповторими дизайнерски решения вземат участие междинни и висши образователни заведения от страната, сред които възпитаници от пловдивската ПГО „ Ана Май “ и студенти от компетентност „ Дизайн на облеклото “ към АМТИИ, които са измежду претендентите за огромните награди.

Старт на проявата даде зам.-министърът на стопанската система Янко Топалов. Той акцентира, че текстилният отрасъл у нас е показан от 5 хиляди компании, които обезпечават претовареност на над 90 хиляди души.

Специален посетител на „ ТексТейлър Експо “ е повече известният в чужбина, в сравнение с в България топдизайнер Иван Донев. В рамките на изложбата той провежда безвъзмездна дизайнерска работилница, а за край - взаимно ревю с италианския ваятел Джузепе Фата. Една от творбите му е плод на ентусиазъм от българската носия и е отдадена на българската жена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР